SSL-certficaten

Hoger in Google d.m.v. een SSL-certificaat
Home / Diensten / SSL-certficaten

Wat is een SSL-certificaat?

SSL is een technologie die het mogelijk maakt via een beveiligde verbinding gegevens uit te wisselen via internet. Voor het gebruik van de versleutelde https verbinding is een SSL-certificaat nodig. Alle data, bijvoorbeeld wachtwoorden, creditcard- of persoonsgegevens, worden dan versleuteld verzonden, waardoor deze gegevens enkel te lezen zijn door de ontvanger en geheim blijven voor andere internetgebruikers.

SSL is aan te raden in alle situaties waarbij privacygevoelige gegevens worden overgedragen, bijvoorbeeld bij het versturen van persoonsgegevens via een webformulier op uw website of het ophalen van vertrouwelijke e-mails. Maar ook een simpel contactformulier op uw website vereist al SSL, vanwege de Wet bescherming persoonsgegevens. Daarnaast komen websites en webwinkels zonder SSL-certificaat sinds 2015 lager in Google te staan.

Update 28-06-2017: Volgens de SIDN steeg het aantal .nl websites dat gebruik maakt van SSL in het afgelopen jaar van 82.000 naar 390.000. De helft van de webshops gebruikt nu SSL. Maar in feite zou iedere webshop over een SSL-certificaat moeten beschikken, omdat er persoonsgegevens worden verwerkt.

Tip: De juiste werking van een certificaat is o.a. via deze SSL Analyzer te controleren.

Waarom een SSL-certificaat?

Een website zonder SSL kan anno 2017 eigenlijk niet meer. Voor een webwinkel is het sowieso verplicht. Hieronder een paar goede redenen om een SSL-certificaat te gebruiken:

  • Beveiligde verbinding via SSL / https zodat er geen gegevens onderschept kunnen worden.
  • Hogere plek in Google! Websites zonder SSL krijgen strafpunten. Zonder SSL komt uw site dus lager in Google. Bron: hier en hier.
  • Indien SSL geinstalleerd is zullen browsers een groen slotje tonen in de adresbalk, i.p.v. een uitroepteken met waarschuwingen.
  • Het geeft uw bezoekers vertrouwen. Ze weten dat u serieus en verantwoordelijk bezig bent op het web.
  • Raak geen bezoekers kwijt door het missen van SSL en verhoog verkopen door het hebben ervan.
  • Loop niet achter op de concurrentie.
  • Firefox en Chrome geven inmiddels waarschuwingen bij inloggen op non-https sites. Bron: hier en hier.
  • Vanaf oktober 2017 gaat Chrome nog meer waarschuwen bij gebrek aan SSL.
  • Voorkom een boete van € 4500,- van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Bron: hier. Actieve handhaving gaat in 2018 van start.
  • Het is al vereist voor een simpel contactformulier.

Een SSL-certificaat bestellen?

Een SSL-certificaat is inbegrepen bij het Professional hostingpakket (eenvoudig single domain certificaat, met wildcards mogelijk, Let's Encrypt).

Een certificaat wordt desgwenst geleverd inclusief de aanvraag en installatie op een webhostingpakket van 3XL.
Vragen? Bestellen? Neem dan contact met ons op.