Loading...

Support

Veelgestelde Algemene Vragen
Home / Support /

Vraag: Hoe snij ik een foto op maat voor mijn website?

Antwoord:

Dat kan met meerdere (gratis) fotobewerkingsprogramma's of apps die u zelf op uw computer of telefoon kunt installeren. Picasa van Google was wel een aardige, maar daar zijn ze mee gestopt. Je kan Google doorzoeken voor alternatieven.

Het kan ook heel makkelijk online via: resizeimage.netStel, je plaatje moet een formaat van 870x400 hebben.1. Upload je afbeelding.

2. Crop your image (optional): Het makkelijkste is om hier bij 'Selection type' de optie 'Fixed Aspect Ratio' te kiezen en daarachter gewoon de uiteindelijke gewenste maat in te vullen. In dit geval dus 870 : 400. Als je dan in de foto een selectie maakt, is hij altijd in de goede verhouding. Dus selecteer met de muis het juiste gedeelte van de foto, en klik dan op de button 'Crop'.

4. Resize your image: Laat om de juiste verhoudingen te behouden 'Keep aspect ratio' aangevinkt staan. Vul achter het procentteken de juiste maten in, dus 870 x 400 px komt er dan te staan.

6. Select the output image format: Kies voor foto's JPG. Als het geen echte foto is, maar meer een tekening of tekst met slechts een paar kleuren, of wanneer de afbeelding transparant is, dan kan je PNG kiezen.

7. Optimize your image (optional): Je zou deze op 'Best image quality' (100%) kunnen laten staan, maar dan krijg je vaak een te zwaar bestand wat te lang duurt met inladen. Het is beter hier 'Normal compression' te kiezen en dan een waarde van bijvoorbeeld 90% te kiezen. Klik maar op de knop 'Resize Image' en dan zie je daaronder het verschil in bestandsgrootte verschijnen van de oorspronkelijke en de nieuwe afbeelding.

Klik daarna op 'View Image' (en eventueel rechtermuis om het plaatje op te slaan) of op 'Download Image'.

Klaar.

Laatst gewijzigd: 2018-03-05


Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op.